Ekskurzije

i putovanja!

Doček Nove 2017. godine u Beogradu

Doček Nove godine 2017

Na sajtu Doček Nove godine 2017 možete naći, pored naše i sve novogodišnje ponude, klubovi i splavovi, kafane i restorani.

Nova godina 2017. Beograd

Putovanja > Ekskurzije > Srednja i zapadna Evropa > Švajcarska tura, Rapsody Collegium

Švajcarska tura, Rapsody Collegium

Ženeva - Lozana - Montro - Bern - Lugano - Milano 7 dana autobusom
Agencija Rapsody Collegium1. DAN (SRBIJA - SLOVENIJA)
Polazak sa dogovorenog mesta u kasnim poslepodnevnim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima po potrebi grupe.
Svajcarska
2. DAN (ŽENEVA)
Prepodnevno putovanje kroz italijanske regije Veneto, Lombardiju i Pijemont sa dolaskom u Ženevu u podnevnim satima. Nakon smeštanja u hotel sledi kraći odmor, a zatim krenite u jedinstveni doživljaj grada. Prošetajte kraj monumentalnog kompleksa oko Palate Nacija, uživajte u raskošnoj vegetaciji parka Perl du Lak, a zatim, kraj Brunsvikovog spomenika kročite na prostrani Trg Mon Blan. Romantičnu notu pružiće vam boravak na Ostrvu čuvenog filozofa Žan Žak Rusoa odakle se pruža fantastičan pogled na stari grad i okolne mostove. Opustite se u atmosferi Engleskog vrta, najpoznatijeg gradskog parka gde će vas očarati gigantski Cvetni sat kreiran od preko 6500 cvetova, stvarajući nezaboravan kolorit ali i upućujući na švajcarsku tradiciju izrade vrhunskih satnih mehanizama. Sa jezerske promenade posmatrajte predivno Ženevsko jezero, kao i elegantnu Vodenu fontanu čiji se vodoskok izdiže do visine od 140 metara, a koja tokom noći, uz svetslosne efekte kreira neverovatnu sliku. Slobodno vreme u večernjim satima iskoristite za degustaciju čuvenih švajcarskih vina, kao i brojnih nacionalnih specijaliteta kojima ne možete odoleti. Noćenje.
Zeneva
3. DAN (ŽENEVA - LOZANA - MONTRO)
Doručak. Nakon doručka na propustite mogućnost fakultativne posete Lozani, gradu bogate istorije i tradicije koji vekovima važi za najsjajniji biser Lemanskog jezera. Putešestvije kroz stari grad započinjemo Crkvom svetog Franje iz XIII veka, nastavljamo do Trga Palud sa elegantnom fasadom Gradske kuće, a zatim uskim vijugavim ulicama dolazimo do katedralnog kompleksa. Interesantne priče dočaraće Vam monumentalnu gotičku katedralu Naše Gospe i staru Biskupsku palatu, a brojni kafei i autentični restorani privućiće gotovo svakog putnika.
Lozana
Slobodno vreme posvetite šopingu ili dodatnom istraživanju grada sa Trgom Ripon, rustičnim Tornjem Ale, a za kraj se prepustite uživanju u Olimpijskom parku uz šetnju obalom jezera i pogledom na planinske vrhove koji se uzdižu nad gradom. Sledi nastavak putovanja možda i najživopisnijim predelima sveta do Montroa, grada koji se popularno naziva švajcarski Monte Karlo. Prošetajte luksuznim ulicama kojima su prolazili kompozitori, pisci i pesnici  kao i najpoznatiji glumci današnjice. Posmatrajte  Auditorijum Igora Stravinskog, osetite čari glavne promenade, okušajte sreću u čuvenom Kazinu ili zastanite kraj čuvene statue pop-rok zvezde Fredija Merkjurija. Nakon izleta iz snova sledi povratak u Ženevu u poslepodnevnim satima nakon čega sledi jedinstveni doživljaj starog grada. Zadiviće vas Novi trg, kulturno središte grada sa Velikim teatrom, Konzervatorijumom i spomenikom čuvenom švajcarskom generalu Diforu. Duh verskog zanosa kroz istoriju osetićete kraj neoklasične katedrale svetog Petra i Muzeja reformacije, a političku moć grada u poslednjih pet vekova najbolje oslikava Gradska kuća sa tornjem Bude iz XV veka. Ostatak vremena provedite na Trgu Burž d For ili u poznatoj šoping zoni oko Trga Molar. Noćenje.
Zeneva
4. DAN (ŽENEVA - BERN)
Doručak. Ne propustite priliku za fakultativnu posetu Bernu, prestonici Švajcarske. U njemu se na najbolji način mogu doživeti prirodne lepote u kombinaciji prebogate kulture stvarajući jedinstveni šarm grada. Ruta kroz srednjevekovni centar grada koji je pod zaštitom UNESKO-a vodi vas starim ulicama ka monumentalnoj zgradi Parlamenta,  potom do gradskog simbola, tornja sa satom iz XVI veka i Francuske crkve. Avenijom Rathaus dolazimo do Gradske kuće Berna sa predivnim dvostrukim stepeništem i fasadom. Proboj naučnih misli najvernije će dočarati kuća Alberta Ajnštajna od koje se lako dolazi do grandiozne Katedrale. Posmatrajte sa divljenjem skulpture utkane u gotičku fasadu ili pogledom dokučite najviši crkveni toranj čitave Švajcarske. Slobodno vreme upotpunite šetnjom uz reku Ar sa pogledom na gradske mostove ili se u lavirintu gradskih ulica posvetite kupovini suvenira. U povratku vas čeka poseta najpoznatijem švajcarskom selu Grijer. Kakav je samo osećaj šetati koloričnim alpskim naseljem, a za kraj ostavljamo upoznavanje sa procesom proizvodnje kao i degustaciju čuvenog sira Grijer. Povratak u Ženevu u kasnim popodnevnim satima. Slobodno veče iskoristite za jedinstveni noćni doživaljaj grada. Noćenje.
Bern
5.DAN (ŽENEVA - LUGANO)
Doručak. Predivno jutro na Ženevskom jezeru. Nakon napuštanja hotela, prepodnevne sate iskoristite za sklapanje završne slike prelepe Ženeve. Sledi nastavak putovanja uz poglede ka proplancima, oštrim planinskim vrhovima i romantičnim naseljima Švajcarske sa dolaskom u Lugano u poslepodnevnim satima. Večernja šetnja uz jezero, luksuzne ulice i raskošne fasade dočaraće Vam Lugano, grad iz bajke. Noćenje.
Lozana
6. DAN (LUGANO - MILANO - SLO)
Doručak. U prepodnevnim satima istražite renesansnu katedralu svetog Lorenca odakle možete fotografisati nezaboravnu panoramu grada, planinskih vrhova i kristalnog jezera. Kročite na Trg Riforma sa Gradskom kućom iz XIX veka, uživajte u zelenilu gradskog parka ili se uživite u šoping atmosferu uvek dinamične Ulice Nasa sve do Crkve Svete Anđeoske Marije gde vas čekaju freske učenika Leonarda da Vinčija. U podnevnim satima sledi jednočasovno putovanje do Milana, finansijske i modne prestonice Italije. Očaraće Vas elegantne ulice i trgovi grada. Doživite Zamak Sforcesko i Trg Đuzepea Garibaldija da biste se zatim zadivljeni zaustavili kraj najraskošnije gotičke fasade sveta, Milanske katedrale. Ruta kroz grad nastavlja se kroz arisatokratsku Galeriju Vitorio Emanuele II sve do - "kraljice svih operskih kuća sveta", milanske Skale. Slobodno vreme iskoristite za ispijanje kapućina na nekom romantičnom trgu ili se zaputite u dalje proučavanje grada. U večernjim satima predviđen je nastavak putovanja ka Srbiji uz sumiranje utisaka iz prethodnih dana. Noćna vožnja preko dela Italije, Slovenije i Hrvatske.
Milano
7. DAN (SRB)
Dolazak u mesto polaska u poslepodnevnim satima.

CENA ARANŽMANA: 299 €

Prijava za putovanje
CENA UKLJUČUJE:

 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja.
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*** (švedski sto)  u  široj gradskoj zoni Ženeve u 1/2 i 1/3 sobama.
 • 1 noćenje sa doručkom u hotelu sa 3*** (švedski sto)  u Luganu.
 • Obilazak gradova Ženeve, Lugana i Milana u pratnji stručnog vodiča.
 • Prevoz modernim turističkim autobusima KLIMA, WC, TV, VIDEO, na navedenim relacijama.


CENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje i diskoteke.
 • Putničko zdravstveno osiguranje.
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu (100€).


NAPOMENE:

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pred početak putovanja.
 • Cena je za polazak iz Beograda. Za sve ostale polaske iz Srbije cena aranžmana se povećava za 10 EUR.

Podeli sa prijateljima

| Još

Tags: autobus   Rapsody-Collegium   7dana   Milano   Lugano   Bern   Montro   Švajcarska   Lozana   Ženeva  

Odricanje od odgovornosti: Svi aranžmani su u vlasništvu agencija koja ih nude. Sajt Ekskurzije.net nije odgovoran u slučaju promene ponude i programa. Sajt Ekskurzije je posrednik i ne može biti odgovoran za bilo šta vezano za odnos putnik - agencija.
 

Kretanje kroz ponude
Prethodna ponuda Zlatni Prag u proleće, Jimmy Tours Beč, Rapsody Collegium Sledeća ponuda

Učlani se!

Učlani se i postani deo naše zajednice. Napiši svoj putopis ili učestvuj na forumu.


Username:

Password:

Remember meLost Password?

Register now!